середа, 17 липня 2019 12:15

Зеленський вимагає позачергове засідання ВР: дав 3 завдання

Зеленський вимагає позачергове засідання ВР: дав 3 завдання
У президента очікують, що засідання відбудеться протягом 7 днів. Фото: УНІАН

Президент Володимир Зеленський просить голову Верховної Ради Андрія Парубія провести позачергове засідання, на якому розглянути 3 законопроекти.

Про це на брифінгу заявив радник президента Руслан Рябошапка.

"Перший - законопроект щодо розвантаження й унеможливлення блокування роботи Вищого антикорупційного суду України... Президент вимагає від парламенту зібратися якнайшвидше на позачергове засідання та ухвалити цей закон", - сказав Рябошапка.

Ідеться по те, що за нинішнім законом Антикорупційний суд повинен розглядати всі справи про корупцію. 38 суддів не зможуть впоратися з таким навантаженням. Зеленський пропонує передати Антикорсуду лише топ-справи.

"Другий законопроект стосується незаконного збагачення...

Третій законопроект з'явився у порядку денному президента нещодавно... Президент звернувся до парламенту з пропозицією розглянути законопроект, який відтерміновуватиме застосування штрафних санкцій до громадян, які не встигнуть розмитнити автомобілі на єврономерах. Пропозиція - 90 днів відтермінування", - сказав Рябошапка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАБУ і САП звернулися до Ради щодо ініціативи Зеленського

12 липня відбулося останнє пленарне засідання 10-ї сесії Верховної Ради VIII скликання. Менш як за тиждень, 21 липня, в Україні пройдуть позачергові парламентські вибори, які ініціював президент Володимир Зеленський.

Спікер парламенту Андрій Парубій пообіцяв, що у випадку загрози перед країною збере Верховну Раду на позачергове засідання.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський вимагає позачергове засідання ВР: дав 3 завдання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі