середа, 28 жовтня 2020 22:23

Зеленський відреагував на петицію щодо ліквідації ОАСК

Зеленський відреагував на петицію щодо ліквідації ОАСК
Президент повинен провести консультації з Вищою радою правосуддя, а потім подати до ВРУ законопроект. Фото: glavcom.ua

Президента України Володимира Зеленського у петиції, яка набрала 25 тисяч голосів, просять ліквідувати Окружний адміністративний суд міста Києва.

Він доручив розпочати консультації з Вищою радою правосуддя щодо цього питання, передає пресслужба Офісу Президента.

"Днями набрала необхідну кількість у 25 тисяч голосів громадян України петиція з проханням до Президента подати до ВРУ відповідний законопроект про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва. Автор мотивував таке звернення необхідністю негайного забезпечення права громадян на справедливий суд, а також, цитуючи текст петиції, свідченням "глибоко вкоріненої в суді корупції та практики неправосудності рішень", - сказано в повідомленні.

Як зазначається, порядок утворення та ліквідації судів чітко врегульовано на законодавчому рівні. Так, президент повинен провести консультації з Вищою радою правосуддя, а потім подати до ВРУ відповідний законопроект.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Директор НАБУ: після рішення КС закриють більше 100 справ про недостовірне декларування

"За результатом розгляду петиції Президент доручив розпочати відповідні консультації з Вищою радою правосуддя. Вища рада правосуддя є важливим елементом державної судової архітектури та має всі можливості для того, щоб сформулювати свою позицію навколо ситуації з Окружним адміністративним судом міста Києва", - йдеться у повідомленні.

Конституційний суд України на своєму засіданні розглянув конституційне подання 47 нардепів щодо відповідності Конституції України окремих положень Закону України "Про запобігання корупції", Кримінального кодексу України. Так КСУ визнав такою, що не відповідає Конституції України ст. 366-1 Кримінального кодексу України, яка передбачала відповідальність за невірогідне декларування (брехню в декларації).

Зараз ви читаєте новину «Зеленський відреагував на петицію щодо ліквідації ОАСК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі