середа, 13 січня 2021 14:01

Зеленський відмовчується про американські санкції через Коломойського

Зеленський відмовчується про американські санкції через Коломойського
Президент Зеленський зустрічається із Коломойським у кабінеті, вересень 2019 року. Фото: president.gov.ua

Відсутність реакції президента Володимира Зеленського на американські санкції проти нардепа зі "Слуги народу" Олександра Дубінського може мати кілька причин. Про це Gazeta.ua сказав політичний експерт Віктор Бобиренко.

"У Коломойського є 30-40 депутатів у фракції "Слуга народу". В Офісі президента бояться, що якщо вони підуть, то ляже монобільшість.

Хоча ті 30-40 депутатів, якби Коломойського списали з політичної арени, швидко б перевзулися і працювали б на інших олігархів", - каже Бобиренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Зеленський відповідає за Дубінського

Експерт припускає, що в мовчанні президента є більший аргумент - "у Коломойського є залізний компромат на Зеленського", який для президента є "старим вчителем і другом".

"Скільки негативу в імідж Зеленського принесли його зв'язки з олігархами Коломойським і Ахметовим, стільки не приніс ніхто.

Усі ці нудні спроби відкривати карні справи проти Порошенка і жодної проти Коломойського означають, що в олігарха є на президента прямий компромат. Певно розмова відбувається у стилі: "Володимире Олександровичу, сяду я - сядеш ти".

Зеленський відмовчуватиметься скільки це можливо, намагатиметься пробігти між краплинками. Але рано чи пізно йому доведеться визначитися. Президент мав би визначитися, із ким він, і конкретно про це заявити", - сказав експерт.

США дипломатично сказали президенту України: вони знають, що Коломойський є їхнім ворогом і ворогом України, говорить Віктор Бобиренко.

"Що він разом із Деркачем, Медведчуком і з росіянами розхитує човна", - каже експерт.

Минулого понеділка США запровадили індивідуальні санкції, зокрема проти Олександра Дубінського. США заявили про "частину пов'язаної з Росією мережі іноземного впливу, що стосується Андрія Деркача".

Торік Посольство США заявило, що нардеп Деркач є російським агентом.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський відмовчується про американські санкції через Коломойського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі