четвер, 24 вересня 2020 09:59

Зеленський в ООН нагадав про Крим

Зеленський в ООН нагадав про Крим
Зеленський закликав міжнародних партнерів брати участь у створенні платформи для захисту прав кримчан і деокупації півострова. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський закликав міжнародних партнерів узяти участь у створенні міжнародної платформи для захисту прав кримчан і деокупації півострова.

Таку пропозицію він зробив у відеовиступі на пленарному засіданні 75-ї сесії Генасамблеї ООН, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Користуючись нагодою, хочу запросити наших друзів до участі у створенні міжнародної Кримської платформи з метою спільних дій для захисту прав кримчан і деокупації півострова".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський виступив за реформу Радбезу ООН і згадав "неприпустимі" дії Росії

Глава держави також закликав підтримати оновлену резолюцію "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, Україна". Її винесуть на розгляд Генеральної Асамблеї до кінця 2020-го.

"Найголовніше: питання Криму та Донбасу не повинні стати звичними елементами міжнародного пейзажу, де тільки доповіді, тематичні зустрічі та протокольні заяви до річниці окупації вважатимуться достатньою формою міжнародної реакції", - заявив Зеленський.

"Навпаки - поки рана в центрі Європи кровоточить, біль відчуватиме весь світ. І єдиним рецептом ефективного лікування є лише деокупація Криму та Донбасу", - додав він.

Володимир Зеленський на загальних дебатах 75-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН заявив, що безпекові механізми Ради Безпеки ООН потребують удосконалення, щоб її члени (Росія) не зловживали правом вето, одночасно порушуючи суверенітет України.

Також він запропонував створити в Києві штаб-квартиру міжнародного офісу з протидії дезінформації та пропаганді.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський в ООН нагадав про Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі