четвер, 27 жовтня 2022 19:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський сказав, чому неможливі переговори з РФ

Зеленський сказав, чому неможливі переговори з РФ
Росія не зацікавлена у діалозі, сказав президент України Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Україна не сяде за стіл переговорів із Росією.

Кремль висуває загарбницькі умови. Про це сказав президент Володимир Зеленський в інтерв'ю італійському виданню Corriere della Sera.

"Ми бачимо повідомлення від нашої розвідки, США, Великої Британії, Туреччини. Одна річ, коли в цій країні хтось каже щось публічно, а інша ‒ коли ми знаємо реальну ситуацію. Перше ‒ вони не зацікавлені у діалозі, тому що не отримають від діалогу бажаного результату. Друге ‒ результат, який вони хочуть, ‒ окупація", ‒ сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін на "Валдаї" наговорив чергову маячню

Президент сказав, що Росія прагне, щоб Україна відмовилася від Криму і частини Донбасу.

"Далі вони хочуть Маріуполь, контроль над морем, Азов. Вони спеціально запропонували формат діалогу, який ми не могли прийняти. У цьому й полягав задум. Вони думають, що ще запропонувати Україні, щоб вона відмовилась", ‒ заявив Зеленськиий.

Росія в майбутньому захоче переговорів на умовах України. Проте для цього агресор повинен зрозуміти, що не зможе окупувати українську територію, сказав президент.

Вчора під час зустрічі із президентом Гвінеї-Бісау Умару Сісоку Ембало Зеленський розповів, що президент африканської країни передав йому сигнал з РФ "налаштувати мости і діалог".

Цього тижня ЗМІ повідомили, що президент Франції Еммануель Макрон попросив Папу Римського Франциска поговорити з президентом Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом і Путіним, щоб "сприяти мирному процесу" в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський сказав, чому неможливі переговори з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі