субота, 14 вересня 2019 19:48

Зеленський рухається у межах соціології

Зеленський рухається у межах соціології
Зараз президент намагається не йти проти думки населення. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський поки не став справжнім політиком, який проводить рішучі кроки. Натомість керується замірами соціології.

Про це Gazeta.ua сказав політолог Микола Давидюк.

"Зеленський переміг на президентських виборах і утвердився у своїй перемозі на парламентських. У сумі це дало йому непогану основу. Він досі знаходиться у режимі виборчої кампанії. Намагається грати на позитиві, піднімати популярні теми.

Найбільше додав серпень - коли всі політичні сили взяли паузу, а президент зі "Слугою народу" були постійно на виду. Це ще більше підняло довіру. Допомогли нові у списках, хамовита поведінка до чиновників середнього рівня, людиноцентричність. Після втоми від Порошенка, коли останні 2 роки його президентства були енергетично складними, перевантаженими, політика Зеленського дуже легко заходить. Фактично Порошенко підіграв, створив майданчик.

Фактично Порошенко підіграв, створив майданчик

Зеленський намагається відповідати на ті запити, які йому заміряють соціологією. Рухається у цих межах. 92% українців хочуть зняття з депутатів недоторканності — знімають. Але перед президентом постає виклик — чи зможе він вести народ на непопулярні, але дуже потрібні країні рішення, які оцінять через роки. Чи стане справжнім політиком, який увійде в історію? Поки таких кроків у Зеленського не було.

Українці продовжують перебувати у стані "медового місяця", коли багато чого пробачається. Наприклад, Кабмін боїться брати на себе політичне лідерство, сказати щось не те, ховається. Відчуття, ніби міністри поїхали вчитися у Трускавець.

Зараз президент намагається не йти проти думки населення. Якщо бачить, що десь не виходить — відступає. Українці дають шанс, надіються, мріють і вірять. Якщо станеться обрив рейтингу, він буде жорстким. Не по 2-3%. Це ще один виклик для президента. Зеленський це розуміє, тримають дисципліну у фракції - за кнопкодавство "слуги народу" просять вибачення. Але один-два публічні скандали, деякі нардепи покажуть свої справжні обличчя і "маховик" може закрутитися", - каже Микола Давидюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим загрожує "відповідальний за все" для Зеленського

55% громадян вважають, що справи в Україні йдуть у правильному напрямку. Діяльністю президента Володимира Зеленського задоволені 71%.

Такими є результати опитування соціологічної групи "Рейтинг", проведеного з 6 по 10 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський рухається у межах соціології». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі