пʼятниця, 16 квітня 2021 12:30

Зеленський розповів, як Росія і "бандити-мультимільйонери" перешкоджають розвитку України

Зеленський розповів, як Росія і "бандити-мультимільйонери" перешкоджають розвитку України
Зеленський обіцяє боротися з "фінансовими групами". Фото: president.gov.ua

Реформам в Україні перешкоджають "фінансові групи" і Росія. Про це сказав президент Володимир Зеленський в інтерв'ю французькому виданню Le Figaro.

"Багато різних людей і сил, як ззовні, так і всередині, які не хочуть бачити потужну країну. Максимально незалежну", - сказав Зеленський.

"Коли Україна отримала незалежність на початку 1990-х, то через те, що країна така приваблива й багата, її почали розкрадати, не тільки ззовні, а й всередині, багато людей, які сьогодні є поважними бізнесменами. Я вважаю їх просто бандитами, тобто вони стали мультимільйонерами чи мільярдерами на тому, що залишилося від радянських часів, – на підприємствах. Вони їх не будували, а просто взяли й забрали, "зрейдерили". Такі були часи. І ці люди – це фінансові групи. Сьогодні в них нерухомість, яхти, до речі, в Англії та Франції, в елітних районах, у Монако. Вони сьогодні поважні бізнесмени в усій Європі, які не лише її відвідують, а живуть там.

Ось чому треба боротися з усіма цими групами. І ми це робимо", - заявив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді є 170 посіпак Ахметова і Коломойського - Bihus.info

За словами президента, Росія хоче перешкодити реформам в Україні за допомогою дезінформації та пропаганди.

"В Україні з'явився Центр протидії дезінформації, йому два тижні. Також я збираюся впродовж найближчого місяця офіційно відкрити наш Центр кібербезпеки.

Це важливо, щоб протидіяти дезінформації. Вона сьогодні вбиває все – впливає на курс валют, на інвестклімат. Ми розуміємо, як перетягують інвесторів, і через це можуть не відкриватися нові фабрики, заводи, значить, не з'являтимуться нові робочі місця. Тобто проникнення – це такий новий вид конкуренції. Це нечесна конкуренція. Але це – сучасні виклики, з якими ми живемо.

Ми розуміємо, що війна – це таке "теля", яке не можна нагодувати. Їй постійно треба давати їжу, гроші, і вона висмоктує з економіки України все", - заявив Зеленський.

Також президент сказав, що спецслужби виловлюють шпигунів.

"У нас є кейси, знаходимо їх. І розбирається СБУ. Вони можуть бути на різних підприємствах і в деяких державних вертикалях, які керують тим чи іншим напрямом, наприклад, енергетичним, середні й малі рівні. СБУ знайшла навіть у себе. Ми не зупиняємось і знаходимо нові випадки", - розповів глава держави.

Щорічно державний бюджет України втрачає 450 млрд грн через корупційні схеми. Якщо додати до цієї цифри ще 500 млрд грн потенційних інвестицій, яких Україна не отримує через ті ж схеми, то буде ще один держбюджет.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський розповів, як Росія і "бандити-мультимільйонери" перешкоджають розвитку України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі