Ексклюзиви
вівторок, 26 листопада 2019 12:44

Зеленський розповів про розмову з Путіним

Зеленський розповів про розмову з Путіним
Розмова з Путіним про окуповані Росією території України буде 9 грудня, каже Зеленський.

Президент України Володимир Зеленський під час телефонної розмови з президентом РФ Володимиром Путіним не говорив про теми нормандської зустрічі.

Про це він сказав у вівторок на зустрічі з президентом Естонії Керсті Кальюлайд у Талліні.

"З приводу розмови з президентом Російської Федерації вчорашньої по телефону. Ми задоволені, що до нас повернулися наші кораблі.

Але ми обговорили питання, що немає, думаю що ви знаєте про це, що немає всього технічного обладнання, яке було. Обговорили з президентом, щоб російська сторона, Росія, повернула нам все, що було до цього. Ну можна і більше. Хоча б наше.

Що стосується нормандського формату, ми поважаємо наших партнерів. Ми не обговорювали теми нормандської зустрічі, тому що ми всі ці теми повинні обговорювати в чотирьох лідерах - саме учасниках нормандської четвірки - Німеччина, Франція, Росія, Україна.

Це діалог буде 9 грудня", - розповів він.

Також Зеленський сказав, що обговорював з Путіним питання "про те, що закінчується рік і нам потрібно всім домовитися про підписання нового, довгострокового газового договору".

"Для нас це є пріоритетом. І не тільки для України. Це енергетична безпека для всієї Європи. Так - транзитний договір", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни застосовують нову зброю на Донбасі. Показали фото пораненого українського воїна

Позиції українських військових біля зони розведення у Богданівці російські окупанти обстрілюють із гранатометів та великокаліберних кулеметів. Таким чином ворог провокує українських захисників на вогонь у відповідь, повідомили у штабі ООС.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський розповів про розмову з Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути