вівторок, 29 вересня 2020 10:48

Зеленський розповів про очікування від саміту Україна-ЄС

Зеленський розповів про очікування від саміту Україна-ЄС
Зеленський розповів про ініціативу України щодо створення міжнародного майданчика. Фото: Володимир Зеленський у Facebook

На успішність чергового саміту Україна-ЄС, який відбудеться за тиждень, очікує президент Володимир Зеленський.

Він уже провів відеоконференцію з депутатами Європейського парламенту, повідомляє пресслужба Офісу президента.

Зеленський розповів про ініціативу України щодо створення міжнародного майданчика, покликаного покращити координацію та співпрацю з метою протидії загрозам безпеці, які несе російська окупація Криму, а також сприяти захисту прав кримчан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді згадали про зобов'язання перед ЄС

"Зважаючи на ті виклики, які є сьогодні, незмінний курс у Європу, Європейський Союз ще актуальніший для України, ніж раніше", - заявив він.

Україна хоче обговорення питання розширення доступу до внутрішнього ринку ЄС, досягнення домовленості щодо оновлення торговельної частини Угоди про асоціацію, "промислового безвізу".

Учасники відеоконференції обговорили питання спорудження меморіального комплексу-музею, адже робоча група Європарламенту "Пам'ять заради майбутнього" своєю діяльністю прагне досягти виділення коштів Європейським Союзом на фінансування пілотного проєкту "Голоси: свідчення Голокосту з України".

Саміт Україна-ЄС перенесли на 6 жовтня. Про це повідомили президент Європейської ради Шарль Мішель і президент України Володимир Зеленський за підсумками телефонної розмови.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський розповів про очікування від саміту Україна-ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі