четвер, 19 вересня 2019 01:29

Зеленський провів телефонну розмову з віце-президентом США

Зеленський провів телефонну розмову з віце-президентом США
Зеленський поговорив з Пенсом. Фото: ТСН

Президент України Володимир Зеленський висловив надію, що в наступному році збільшаться обсяги допомоги, яку виділяють США для сфери безпеки України.

Зеленський сказав під час телефонної розмови з віце-президентом Сполучених Штатів Америки Майком Пенсом, повідомила прес-служба глави держави

Глава держави подякував Пенса за його особисту роль в ухваленні рішення про продовження програми допомоги в сфері безпеки України і висловив сподівання, що в наступному році обсяги такої допомоги з боку США тільки зростуть.

Також Зеленський підкреслив важливе значення підтримки, яку надають Сполучені Штати для зміцнення обороноздатності України та реформування національного сектору безпеки та оборони.

Сторони констатували плідний розвиток українсько-американського співробітництва в сфері енергетики і висловилися за його подальше активне розширення.

Президент України поінформував віце-президента Сполучених Штатів про реформи, спрямовані на викорінення корупції в нашій країні.

Зі свого боку, Пенс відзначив прогрес України у впровадженні масштабних реформаторських заходів і висловив підтримку цих зусиль нової української влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США виділять Україні 390 млн на військову допомогу

Президент США Дональд Трамп доручив своїй команді по національній безпеці переглянути програму по фінансуванню підтримки сфери безпеки України. Через перегляд програми призупинилася можливість використання передбачених в бюджеті США 250 млн доларів на політику допомоги в сфері безпеки України.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський провів телефонну розмову з віце-президентом США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі