понеділок, 14 червня 2021 22:46

Зеленський прокоментував рішення саміту НАТО

Зеленський прокоментував рішення саміту НАТО
Зеленський пошкодував, що у комюніке немає конкретних часових меж. Фото: Reuters

Президент Володимир Зеленський привітав рішення саміту НАТО.

Але вказав, що в підсумковому документі саміту немає конкретних часових меж, на які сподівалася Україна, повідомляє пресслужба глави держави.

"Україна, не будучи членом НАТО, вже сьогодні вносить свою вагому частку в євроатлантичну безпеку. Протистояння російської агресії на сході, під час якого, на жаль, продовжують гинути українські воїни, є нашим безцінним внеском у безпеку всього євроатлантичного простору", - додав Зеленський.

Він збирається продовжити обговорення євроатлантичних прагнень України під час переговорів з президентом США Джо Байденом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський хоче почути від Байдена чітке "так" або "ні"

"Роль України в забезпеченні глобальної безпеки повинна бути належним чином оцінена", - підсумував Зеленський.

Україна увійде до НАТО через План дій щодо членства. "Ми підтверджуємо рішення, ухвалене 2008 року на Бухарестському саміті НАТО, про те, що Україна стане членом Альянсу і при цьому План дій щодо членства буде невіддільною частиною цього процесу", - йдеться у комюніке лідерів НАТО, яке схвалили за підсумками брюссельського саміту Альянсу.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський прокоментував рішення саміту НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі