субота, 18 лютого 2023 21:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський про трибунал над Росією: "Ми все пам'ятаємо"

Зеленський про трибунал над Росією: "Ми все пам'ятаємо"
Україна досягла конкретних домовленостей щодо неминучості притягнення Росії до відповідальності, сказав президент Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

За цей тиждень Україна досягла вагомих сигналів від партнерів, конкретних домовленостей щодо неминучості притягнення Росії до відповідальності за агресію, терор проти України і народу.

Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

"Кожен російський удар по Харкову й області, по Сумщині й Донеччині, по Хмельницькому, по нашому Нікополю й кожному куточку нашої держави матиме для держави-терориста конкретні юридичні наслідки", – сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мюнхенська конференція: США зробили заяву щодо злочинів Росії

Це стосується не лише того зла, яке Росія принесла від 24 лютого, а й від 2014 року, заявив президент.

"Ми все пам'ятаємо. Пам'ятаємо Іловайськ, пам'ятаємо Донецький аеропорт, ми пам'ятаємо бої за Дебальцеве – особливо сьогодні – та кожен удар проти нашого народу", – сказав Зеленський.

Справедливість буде відновлена, заявив президент.

"Ми зробимо це. Зробимо разом з усім світом", – сказав Зеленський.

Україна представила послам 30 держав проєкт спеціального міжнародного трибуналу для покарання Росії.

У січні Європейський парламент підтримав створення спецтрибуналу над президентом РФ Володимиром Путіним і самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком.

Торік Генеральна асамблея Організації Об'єднаних Націй ухвалила резолюцію про виплату Російською Федерацією репарацій Україні.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський про трибунал над Росією: "Ми все пам'ятаємо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі