середа, 20 травня 2020 11:45

Зеленський про Путіна: ми повинні з ними говорити і домовлятися

Зеленський про Путіна: ми повинні з ними говорити і домовлятися
Володимир Зеленський готовий говорити і домовлятися з Володимиром Путіним

Президент Володимир Зеленський заявив, що готовий до будь-якого формату переговорів із Росією. Також готовий говорити і домовлятися з Володимиром Путіним задля того, щоб повернути окуповані території і прискорити завершення війни. Про це глава держави сказав на великій прес-конференції 20 травня.

"Ми сьогодні перезавантажили Мінську групу. Додали статусу Мінському процесу. І всі це бачать. Змогли показати, що люди, які є представниками ЛДНР, які знаходяться 6 років на цих засіданнях, мають російські паспорти. Що вони не можуть там знаходитися. А там повинні бути представники окупованих територій. Вони мають бути громадянами України.
Що стосується президента РФ. У мене не було зустрічі з ним у будь-якому форматі, не було дзвінків. Через коронавірус кожен займається своєю країною. Ми не відпускаємо у вільний простір питання повернення наших людей, повернення наших територій і незаконно анексованого Криму. В цих умовах зараз складно. І з Німеччиною, і з Францією ми говорили. Всі підтримують, що одразу після спаду Covid-19 має бути зустріч у Нормандському форматі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В уряді розповіли, як повертатимуть Крим

"Що стосується президента Росії - ми нічого з цим не зробимо, повинні з ними говорити і домовлятися. Мінський формат пріоритет, але ніхто не відміняє будь-який інший формат. Я готовий до будь-якого формату, що може наблизити нас до кінця війни і повернення наших територій і людей. Мені все одно. Нам потрібен результат".

Президент Володимир Зеленський ввів у склад Тристоронньої контактної групи в Мінську віце-прем'єра Олексія Резнікова, 2 заступників міністрів та 3 голів комітетів Верховної Ради.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський про Путіна: ми повинні з ними говорити і домовлятися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі