четвер, 23 вересня 2021 03:32

Зеленський про окупацію Криму: "Замість фауни і флори там флот і солдати"

Зеленський про окупацію Криму: "Замість фауни і флори там флот і солдати"
Зеленський в Генасамблеї ООН говорив про окупацію Криму. Фото: Reuters

Крим потребує допомоги Організації Об'єднаних націй.

"І Ялта, і Крим восьмий рік окуповані. Як ми хочемо оживити ООН, якщо місце, де зароджувалася ідея ООН, окуповане постійним членом Радбезу ООН?...", - сказав президент України Володимир Зеленський під час виступу на загальних дебатах в рамках 76-ї Генеральної асамблеї ООН.

У 1945 році у Криму відбулася Ялтинська конференція, де було вирішено провести першу конференцію зі створення ООН, нагадав він.

Крим потребує уваги ООН ще й у контексті екологічної ситуації на півострові.

"Із унікальної природи зробили військову базу, замість фауни і флори там флот і солдати, а у душах кримчан протилежна для світу проблема - не глобальне потепління, а глобальне спустошення", - підкреслив президент України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський в ООН попросив за Джелялова і зацитував Путіна

Також Зеленський згадав вибори до Держдуми РФ, які відбувалися на території Криму, та видачу українцям російських паспортів.

"Наприклад, видача сотням тисяч українців на окупованій території України паспортів іншої держави. Що це як не доказ міжнародного злочину? Що це як не доказ безкарності і неповаги до міжнародного права?", - сказав він.

Росія сама про це офіційно заявила та змусила громадян України брати участь у виборах до російського парламенту.

"І якщо ООН на це дієво і потужно не відреагує, що це як не доказ того, що оживляти ООН пізно? Та я вірю навпаки, що не пізно", - додав Зеленський.

"Вибори" до Держдуми РФ відбулися 17-19 вересня.

До них залучали жителів окупованих РФ Криму й районів Донецької та Луганської областей. В окупованих районах майже місяць діяли сотні "роз'яснювальних центрів". Там українцям масово видавали російські паспорти.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що проти усіх організаторів виборів до Держдуми РФ на окупованих територіях будуть запроваджені санкції. Зокрема, це стосується членів дільничних комісій, агітаторів, кандидатів та спостерігачів.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський про окупацію Криму: "Замість фауни і флори там флот і солдати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі