пʼятниця, 16 квітня 2021 10:01

Зеленський пояснив стрілянину російського окупанта на Донбасі

Зеленський пояснив стрілянину російського окупанта на Донбасі
Інтерв'ю вийшло у п'ятницю. Сьогодні президент України відвідує Францію. Фото: president.gov.ua

Російський окупант провокує українських воїнів на Донбасі, щоб Збройні сили України пішли в наступ. Про це сказав президент Володимир Зеленський в інтерв'ю французькому виданню Le Figaro.

"Вони стріляють і чекають, що ми відповідатимемо так само. Мало того, вони "чекають", що ми підемо на сході України в наступ. Але ми не дамо їм "такого щастя".

Ми бачимо їхню риторику, риторику оточення президента Російської Федерації. Я вважаю це небезпечним для нас, для Європи і, врешті-решт, для його країни. Це небезпечна риторика, коли ти говориш, що ми в будь-якому разі готові захищати "наших" російських громадян.

Спочатку була паспортизація на тимчасово окупованому Донбасі. Зараз там 250-300 тисяч людей з російськими паспортами. Вони це роблять, щоб потім сказати, що "ми захищаємо громадян Росії", - сказав президент.

"Ми знаємо, що з початку незалежності України РФ роздавала в Криму російські паспорти. А потім вони зайшли і сказали, що захищають російських людей. Але коли ти захищаєш, від цього 14 тисяч людей не гинуть", - додав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розмова Зеленського і Байдена тривала 50 хв. Про що говорили

Сьогодні Зеленський проведе переговори з лідерами Франції та Німеччини. Переговори пройдуть у Парижі.

З різних регіонів РФ під виглядом контрольних занять російські збройні сили нарощують війська поблизу державного кордону України - на півночі, сході та півдні, заявляв головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак.

Російський окупант на Донбасі продовжує стріляли, 13 квітня загинув український військовий. Перед цим з минулої суботи втратили трьох українських воїнів.

З початку цього року на фронті загинули 26 українських військових, казав президент Володимир Зеленський минулого тижня.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський пояснив стрілянину російського окупанта на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі