четвер, 24 червня 2021 23:38

Зеленський пояснив скандальне звільнення судді Тупицького

Зеленський пояснив скандальне звільнення судді Тупицького
Зеленський про звільнення Тупицького: "Він не зрозумів мене". Фото: Цензор

Президент України Володимир Зеленський заявив, що роботу ексголови КС Олександра Тупицького супроводжували різні політичні та бізнесові групи.

Тому президент його звільнив. Про це Зеленський заявив в інтерв'ю для програми "VIP з Наталею Мосейчук".

Президент зауважив, що через Раду національної безпеки і оборони ввів рішення про звільнення двох суддів КСУ, щоб "заблокувати руйнування всіх антикорупційних реформ, реформу землі і питання мов".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екссуддя Тупицький витратив на юристів більш як 270 тисяч

За словами президента, з цими реформами "можна десь погоджуватись, можна говорити, що це неідеальні законопроекти".

Водночас, він зауважив, що одна справа змінювати ті, чи інші законопроекти якимись правками, додатками, але не руйнувати повністю систему.

"Він (Тупицький) не зрозумів мене і зробив те, що він зробив. Ось і все. Тому що його суб'єктизували, я вважаю, різними фінансовими важелями різні групи, зокрема, політичні і бізнесові, які супроводжують досі його життя і роботу", - пояснив Зеленський.

29 грудня президент України Володимир Зеленський підписав указ про відсторонення Тупицького від посади судді КС строком на два місяці. Тупицький оскаржував цей указ у Верховному суді. 26 лютого 2021 р. Зеленський підписав указ про відсторонення Тупицького від посади судді КС ще на місяць. 4 березня Тупицький подав до Верховного суду ще один позов про скасування указу президента щодо відсторонення його від посади судді КС.

27 березня 2021 року Зеленський підписав указ, яким скасував укази президента від 2013 року про призначення Тупицького та Касмініна суддями Конституційного суду.

Президент назвав Тупицького та Касмініна "особами, які протягом довгих років шкодили державним інтересам України".

Зараз ви читаєте новину «Зеленський пояснив скандальне звільнення судді Тупицького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі