середа, 02 листопада 2022 14:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський пояснив, коли завершиться війна в Україні

Зеленський пояснив, коли завершиться війна в Україні
Із Росією у Києва не буде жодних компромісів, Україні потрібна виключно повна перемога. Фото: president.gov.ua

Завершення повномасштабної війни станеться лише тоді, коли Україна поверне всі тимчасово окуповані території, зокрема Крим і Донбас.

Мови про мирні переговори з Росією не може йти. Оскільки РФ – країна-терористка, наголосив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю чеському телебаченню.

"Російська влада замість того, щоб іти дипломатичним шляхом, просто бреше. Тому ніяких переговорів із Кремлем бути не може. Нещодавно у Москві заявили, що нібито готові до переговорів. А наступного дня атакували Україну 54 ракетами. Крим – це наша територія. Якщо вони не захочуть віддавати Крим та Донбас, це означатиме, що війна не зупинилася", – сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вони неадекватні" – Зеленський про застосування РФ ядерної зброї

Із Росією у Києва не буде жодних компромісів, Україні потрібна виключно повна перемога.

"Це не питання компромісу. Звичайно, лише перемога! Але вони мають зробити кроки назад, відступити. Вони можуть чекати, коли ми деокупуємо усі наші території. Ми втратимо багато людей, вони втратять багато людей. І це трагедія. Тому що вони можуть відступити за наші кордони. І все. Потім вони можуть сказати, що згодні шукати не компроміс, а якесь рішення, як жити у найближчі 100 років", – пояснив президент.

Українські захисники поступово звільняють захоплені окупантами території, попри сповільнення темпів контрнаступу.

На повну деокупацію України слід чекати не раніше літа 2023 року, вважає екскомандувач армії Сполучених Штатів Америки генерал Бен Годжес. Взимку Збройні сили України будуть у сприятливіших умовах, ніж ворог, оскільки воюватимуть на рідній землі з підтримкою населення в тилу.

Американський генерал у відставці зазначив, що незважаючи на важкі погодні умови, які очікують обидві армії вже у найближчі місяці, українцям суттєво допоможе висока мотивація та допомога західних партнерів.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський пояснив, коли завершиться війна в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі