четвер, 01 квітня 2021 17:48

Зеленський пов'язав ескалацію на Донбасі з санкціями проти Медведчука

Зеленський пов'язав ескалацію на Донбасі з санкціями проти Медведчука
Україна готова до будь-яких провокацій ворога, каже Зеленський. Фото: president.gov.ua

Санкції проти Віктора Медведчука дратують ворога Росію. Про це заявив президент України Володимир Зеленський у четвер.

"Ескалація (конфлікту на Донбасі. - Gazeta.ua) помітна з початку року. 20 загиблих і 57 поранених тільки за перші місяці. Така ціна війни та відстоювання нашої незалежності, суверенітету й територіальної цілісності. Нашої України.

Санкції проти Віктора Медведчука, наша голосна та тверда позиція щодо незалежності України та просування до миру й беззаперечна підтримка з боку західних партнерів дратують ворога, що вторгся на Донбас і окупував Крим. Це зрозуміло.

Як зрозуміло й те, що ми хотіли б повернутися до тих умов, коли режим припинення вогню діяв ефективніше – як з 27 липня 2020 року, коли впродовж місяців у нас було в десятки разів менше поранених і загиблих. І ми над цим працюємо", - заявив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хомчак розповів, скільки російських солдатів топчуться по окупованому Донбасу й Криму

Також глава держави заявив про нарощування присутності російських військ на кордоні з Україною.

"Гра м'язами у форматі військових навчань і можливі провокації вздовж кордону – це традиційна справа Росії. Таким чином вона намагається створювати атмосферу загрози та водночас – тиску під час переговорів щодо припинення вогню та щодо миру як нашої цінності", - повідомив президент.

"Наша армія – це не лише сила та міць, це також мудрість і виваженість. Наша держава – це єдність. Ми завжди готові до будь-яких провокацій.

Процес перемовин щодо миру нелегкий. Але ніхто й не сподівався, що буде легко. Завжди боляче втрачати наших людей. Кожна звістка про загибель дається з болем сім'ям, родичам, усім українцям і мені як Президенту. Саме тому ми не зупиняємось і домовляємося про перемир'я як про найшвидший тактичний крок. Наша ж стратегія – обов'язково мир і повернення наших людей і територій", - заявив Зеленський.

19 лютого РНБО запровадила санкції проти нардепа з ОПЗЖ, кума президента РФ Путіна Віктора Медведчука й Оксани Марченко. Обмеження застосували в рамках кримінального провадження щодо фінансування тероризму. Його розслідує СБУ.

26 березня в районі селища Шуми в Донецькій області російські війська обстріляли з мінометів українські позиції. Через обстріл загинули четверо українських військовослужбовців.

Протягом минулого місяця загинули 10 українських військових.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський пов'язав ескалацію на Донбасі з санкціями проти Медведчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі