субота, 16 листопада 2019 19:48

Зеленський показав, що контролює фракцію "Слуги народу"

Зеленський показав, що контролює фракцію "Слуги народу"
За бюджет проголосували майже всі "слуги", каже експерт. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський зберігає контроль над фракцією "Слуги народу".

Про це Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

"Ніколи бюджет так швидко не ухвалювали — у середині листопада. Бюджет має голосуватися до 1 грудня. Уряд Гройсмана торік тільки вийшов на ці терміни. А так ухвалювали під ялинку.

Цього разу не було марафону чисельних узгоджень, поправок. Для української політики це незвично. Головне пояснення — монобільшість. Немає коаліції і не треба шукати додаткових голосів. Певні проблеми всередині фракції є, але Зеленському вдалося її об'єднати. Проголосували 240 — майже всі. Значить президент і його Офіс попрацювали.

Напевно якісь домовленості "Слуги народу" з великим бізнесом були - голосувала група мажоритарників "За майбутнє". Але не так, як раніше, без дуже цинічних поступок.

Бюджет і земельну реформу проголосували саме зараз, бо в Україну приїжджає місія МВФ. А бюджет це одна з ключових тем переговорів. Таким чином президентська команда і уряд хотіли показати — бачите, все під контролем", - каже Володимир Фесенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як "Слуга народу" з'їзд проводила

14 листопада Верховна Рада ухвалила у другому читанні і в цілому державний бюджет на 2020 рік. "За" проголосували 280 нардепів.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський показав, що контролює фракцію "Слуги народу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі