четвер, 12 вересня 2019 17:25

Зеленський поділився планами щодо "найближчого контакту" з Путіним

Зеленський поділився планами щодо "найближчого контакту" з Путіним
Зеленський наголосив, що не він підписував Мінські угоди, але відповідальність із себе не знімає. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський очікує, що до кінця вересня відбудеться "нормандська" зустріч із лідерами Німеччини, Франції та Росії.

Про це він сказав на брифінгу після переговорів із президентом Фінляндії Саулі Нііністьо.

"Ми наполягаємо, щоб ця зустріч відбулася саме у вересні. Для мене закінчення війни і повернення всіх наших полонених - це пріоритетне завдання. Ми повинні обговорити всі пункти Мінських домовленостей", - сказав Зеленський.

Президент наголосив, що не він підписував Мінські угоди, але відповідальності із себе не знімає.

"Ми розробляємо карту виконання Мінських домовленостей із чіткими термінами. Для мене це найголовніше. Обіцяти нічого не хочу. Найближчий мій крок - це зустріч у "нормандському форматі". Вірю, що на ній ми зможемо вирішити багато складних елементів Мінських домовленостей. Думаю, це буде найближчий контакт із президентом Російської Федерації з приводу тем", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилися подробиці зустрічі Зеленського і Трампа

7 вересня відбувся обмін утримуваними Україною та Росією громадянами у форматі "35 на 35".

Помічник Володимира Зеленського повідомив, що президент дав завдання працювати щодо питання наступного обміну "дуже швидко".

Зараз ви читаєте новину «Зеленський поділився планами щодо "найближчого контакту" з Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі