четвер, 12 грудня 2019 15:02

Зеленський почав писати колонки у журналі

Президент Володимир Зеленський назвав п'ять складових "формули майбутнього" для України.

Його перша авторська колонка вийшла у російськомовному журналі "Новое время"

Зеленський визнає, що зараз Україна не може претендувати на глобальне лідерство "у розмірах території, військової потужності та обсягів видобування корисних копалин" або ж "у технологіях і промисловому потенціалі".

"Але ми точно можемо стати найдинамічнішою країною світу. Країною з найшвидшим темпом позитивних змін — не тільки в економіці, але й у всіх сферах життя. Можемо довести, що неможливе можливо. Довести це друзям, ворогам, але перш за все — самим собі", — написав він.

 

За словами Зеленського, формула майбутнього має п'ять складових.

Перша з них — мир. "Без миру ніякого розвитку бути не може. Ми хочемо миру на наших умовах. Тобто з поверненням Україні територій і наших людей".

Другим фактором президент називає "ефективні інститути та прозорі правила гри, обов'язкові для всіх". Сюди він включає перемогу над корупцією і справедливі суди, рівність всіх перед законом, захист прав власності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський прийде на телеканал Коломойського

Третій — інвестиції. "Тому потрібно буде прибрати непрохідні бар'єри та непотрібні регуляції, які гальмують розвиток бізнесу".

Четвертий — "якісно інша інфраструктура". "І це не тільки дороги, хоча дороги — в першу чергу. Це все те, що допомагає людині жити і добиватися успіху в Україні. Інфраструктура медична й освітня, цифрова та енергетична, фінансова та комунальна".

П'ятим фактором Зеленський називає народовладдя. "Не декларативне, а реальне. Механізм, який дозволить людям впливати на рішення влади — від рівня громади до рівня президента".

Президент Володимир Зеленський започаткував відеоблоги з вулиці. У них розповідає про плани в роботі.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський почав писати колонки у журналі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі