середа, 10 липня 2019 15:19

Зеленський планує "показати Чорнобиль світу": підписаний указ

Зеленський планує "показати Чорнобиль світу": підписаний указ
Катастрофі надали сьомий рівень небезпеки за Міжнародною шкалою ядерних подій, нарівні із аварією на АЕС "Фукусіма-1" в Японії, що сталася 2011-го. Фото: obozrevatel.com

Президент Володимир Зеленський підписав указ для перетворення зони відчуження ЧАЕС на економічно активну територію України.

Про це глава держави повідомив у Тwitter після поїздки до Чорнобиля.

"Маємо показати Чорнобиль світу: науковцям, екологам, історикам, туристам. На жаль, зона відчуження досі є символом корупції – силовики збирають із туристів хабарі, нелегально вивозиться металобрухт і використовуються природні ресурси. Усе це ми скоро припинимо.

Сьогодні я підписав указ, який стане початком перетворення зони відчуження на одну з точок зростання нової України. Насампереред, створимо "зелений коридор" для туристів і приберемо передумови для корупції", - повідомив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туристи в небезпеці: у Чорнобилі знайшли кран-"убивцю"

З початку року в Чорнобилі упіймали 151 сталкера. Таку статистику наводить начальник Департаменту інформаційно-аналітичної підтримки Нацполіції Олександр Клінг.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський планує "показати Чорнобиль світу": підписаний указ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі