пʼятниця, 04 грудня 2020 19:59

Зеленський підписав закон для завершення реформи децентралізації

Зеленський підписав закон для завершення реформи децентралізації
Законопроект дає можливість працювати новообраним органам місцевого самоврядування громад і районів. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський підписав необхідний для завершення реформи децентралізації законопроект.

Йдеться про ухвалений Радою законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій". Про це повідомляється на сайті парламенту.

Даний закон узгодить діяльність місцевих рад у зв'язку з ліквідацією і створенням нових районів в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада пом'якшила відповідальність за брехню у деклараціях

Зазначається, що 23 листопада документ підписав голова Верховної Ради України Дмитро Разумков і у той же день його направили на підпис президенту.

Законопроект дає можливість працювати новообраним органам місцевого самоврядування громад і районів. Він врегульовує питання правонаступництва комунального і державного майна, бюджетних ресурсів, прав та зобов'язань, а також дає змогу створити районні державні адміністрації в нових районах.

Верховна Рада ухвалила законопроєкт, який відновлює кримінальну відповідальність за брехню у деклараціях. Передбачається штраф і обмеження волі. Раніше також передбачалося тюремне ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський підписав закон для завершення реформи децентралізації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі