четвер, 12 серпня 2021 03:17

Зеленський підписав Стратегію економічної безпеки України

Зеленський підписав Стратегію економічної безпеки України
Затвердили Стратегію економічної безпеки. Фото: Українська правда

Президент Володимир Зеленський затвердив прийняту РНБО Стратегію економічної безпеки України до 2025 року.

У сфері безпеки важливе місце займають виклики, пов'язані зі збройною агресією Росії і тимчасовою окупацією частини території України, повідомляє Офіс президента.

Згідно з документом, національні інтереси України - це сталий розвиток економіки, інтеграція в європейський економічний простір і розвиток рівноправного економічного співробітництва з іншими країнами.

При цьому стратегічний курс в сфері забезпечення економічної безпеки має два взаємопов'язаних напрямки: розвиток і безпеку.

Стратегія враховує основні виклики і загрози у сфері економічної, фінансової, виробничої, зовнішньоекономічної, інвестиційно-інноваційної та макроекономічної безпеки України.

"Руйнування економіки України є свідомим і цілеспрямованим впливом Російської Федерації і одним з методів гібридної війни, оскільки зруйнована економіка виробляє невдоволення владою, трудову міграцію, соціальну напругу в суспільстві та підриває довіру до влади. При цьому широко використовуються економічні інструменти впливу, до яких відносяться, наприклад, санкції щодо українських товарів і послуг і використання впливу на інші держави з метою прийняття рішень, що суперечать основним національним економічним інтересам України ", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донбас, Крим, "Північний потік-2": що Зеленський обговорить із Меркель

Стратегія ставить основні завдання - забезпечення стійкості до зовнішніх і внутрішніх викликів і загроз, збереження і розвиток економічної могутності країни, а також забезпечення економічної незалежності України та здатності до захисту національних економічних інтересів, зокрема в високотехнологічній сфері.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський підписав Стратегію економічної безпеки України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі