четвер, 24 червня 2021 17:45

Зеленський підписав санкції проти двох олігархів

Зеленський підписав санкції проти двох олігархів
Санкції президент запровадив на три роки. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський затвердив рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування персональних санкцій проти Дмитра Фірташа і Павла Фукса.

Указом надав чинності рішенню РНБО від 18 червня.

Сказано про персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи.

Всього за поданням СБУ санкції затвердили проти 538 фізичних і 540 юридичних осіб, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У пакеті санкцій проти Фукса і Фірташа - блокування активів, обмеження торгових операцій, припинення транзиту ресурсів, польотів і перевезень територією України, запобігання виведення капіталів за межі України, припинення виконання економічних і фінансових зобов'язань, анулювання або призупинення дії спеціальних дозволів на користування надрами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фукс відвідує Авакова - ЗМІ

Крім того, заборона на участь в приватизації та оренди державного майна, заборона на видачу дозволів і ліцензій Національного банку, припинення видачі дозволів і ліцензій на ввезення в Україну або вивезення валютних цінностей та обмеження видачі готівки за платіжними картками, заборона на передачу технологій, прав на об'єкти інтелектуальної власності.

Фукса і Фірташа також позбавляють державних нагород України на відміну про народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука, до якого цей вид санкцій не застосовувався.

Санкції діятимуть три роки.

Санкції проти Фірташа ухвалили через постачання сировини для військових підприємств РФ. Проти Фукса - через незаконне отримання ліцензій на видобуток корисних копалин в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський підписав санкції проти двох олігархів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі