вівторок, 13 липня 2021 09:40

Зеленський оголошує деолігархізацію, а "слуги народу" голосують в інтересах Ахметова

Зеленський оголошує деолігархізацію, а "слуги народу" голосують в інтересах Ахметова
Поки президент Зеленський заявляє про боротьбу з олігархічною системою, "слуги народу" голосують в інтересах олігарха. Фото: Reuters

Попри оголошений президентом Володимиром Зеленським курс на деолігархізацію, народні депутати зі "Слуги народу" таємно відвідують офіс бізнесмена Іллі Павлюка, якого називають їхнім куратором. Після цих візитів "група Павлюка" у Верховній Раді голосує за вигідні для бізнесу олігарха Ріната Ахметова законопроєкти. Про це повідомляють журналісти Bihus.Info.

Журналісти спостерігали за офісом Іллі Павлюка два місяці та зафіксували десятки візитів нардепів. Одним з "рекордсменів" за їх кількістю є "слуга" Сергій Бунін. До офіса бізнесмена він приходив постійно.

"Слуга" був одним з авторів правок до законопроєкту земельної реформи, які дозволяють викуп землі й нерухомості для розміщення гірничо-видобувних зон, пов'язаних із виробництвом корисних копалин. Ці правки можуть бути цікавими для компанії "Метінвест" Ахметова, яка володіє величезними гірничо-збагачувальними комбінатами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із президентом Зеленським втрачаємо час на зміни

До правок доклалися також "слуги народу" Дмитро Соломчук, Олег Марусяк і Богдан Торохтій, які також відвідували офіс бізнесмена. А співавторкою законопроєкту була "слуга" Маргарита Шол, вона теж ходила в офіс Павлюка.

Журналісти також зафіксували, як до офіса Павлюка приходили нардепи Максим Павлюк, Олена Лис та Ігор Васильковський. Аналіз їхніх голосувань свідчить про те, що часто воно відбувається "в унісон" з "групою Павлюка".

21 квітня на виході з офіса бізнесмена журналісти зафіксували ще одного "слугу" – Андрія Холодова. Наступного дня після цього візиту Холодов зняв свою кандидатуру на членство у комісії, яка мала відбирати керівництво Бюро економічної безпеки. Новостворений орган займатиметься розслідуванням злочинів, вчинених бізнесом, тож теоретично має цікавити самого Павлюка.

"Слуга народу" заперечив, що зняття з комісії та прихід до офіса Павлюка пов'язані, але пояснювати причину візиту не захотів.

Раніше журналісти повідомляли, що у Верховній Раді є близько 170 народних депутатів, які регулярно голосують в інтересах олігархів Ігоря Коломойського і Ріната Ахметова.

Також повідомляли, що помічника президента Сергія Шефіра вночі таємно возять на Mercedes-Maybach, яким користується охорона Ахметова, в маєток олігарха.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський оголошує деолігархізацію, а "слуги народу" голосують в інтересах Ахметова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі