четвер, 22 серпня 2019 19:07

Зеленський обговорив із Трюдо долю Росії в G7

Зеленський обговорив із Трюдо долю Росії в G7
У липні Зеленський відвідував Канаду. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський обговорив з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо недопущення повернення Росії до "Великої сімки".

Про це повідомляє Офіс глави держави.

Президент подякував Трюдо за готовність надалі дотримуватися принципової позиції щодо неприйнятності повернення РФ до "Великої сімки".

Зеленський зазначив, що у ситуації, коли продовжують гинути українці, необхідно не повертати Росію до G7, а змушувати її виконувати свої зобов'язання.

Лідери держав домовилися продовжити обговорення проблематики протидії агресивній політиці Росії та захисту інтересів України після саміту "Великої сімки" у Франції, який буде проходити в найближчі вихідні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Напередодні саміту G7 Зеленський та Туск проведуть переговори

Американський телеканал CNN повідомив, що президент США Дональд Трамп і французький лідер Еммануель Макрон домовилися запросити Росію до G7 2020-го.

Першою проти повернення Росії виступила Німеччина, адже "обидві ситуації (після яких РФ виключили з G8. — Gazeta.ua) зберігаються".

Макрон у своїй заяві зазначив, що умовою повернення Росії до "Великої вісімки" має бути врегулювання "української проблеми". Однак, на його думку, обговорення питання про відновлення G8 за участю РФ є доречним.

Велика Британія також проти повернення Росії.

Росію вигнали з групи найбільш економічно розвинених держав - G8 - через анексію Криму 2014-го.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський обговорив із Трюдо долю Росії в G7». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі