пʼятниця, 09 грудня 2022 13:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський назвав п'ять головних принципів української формули миру

Зеленський назвав п'ять головних принципів української формули миру
Президент України Володимир Зеленський звернувся до учасників TRT World Forum 2022. Фото: ОП

Президент Володимир Зеленський запропонував країнам-партнерам обрати з Української формули миру ті пункти, які вони зможуть реалізувати, щоб у підсумку дійти необхідної архітектури безпеки у світі.

Українська формула миру сформульована так, що її пункти дають кожній державі й кожному лідеру змогу обрати той аспект, у якому може спрацювати рішучість саме цієї держави й цього лідера. Про це заявив під час звернення до TRT World Forum 2022, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зробімо все, щоб наш дух переміг!" ‒ Зеленський виступив на престижному заході журналу Time

"Щоб крок за кроком ми прийшли до необхідної нам архітектури безпеки. Гарантувати радіаційну та ядерну безпеку, продовольчу, енергетичну безпеку й зупинити божевільний російський ракетний терор. Гарантувати звільнення всіх полонених і повернення всіх депортованих, – сказав він.

Президент України наголосив, що Українська формула миру чітка.

"Чи має вона нереалістичний вигляд? Аж ніяк. Вона має зараз такий саме вигляд, який у травні цьогоріч мали ідеї поновити зерновий експорт з наших морських портів. Уже в липні експорт поновили завдяки нашій з вами могутності", – заявив Зеленський.

Президент України Володимир Зеленський очолив рейтинг 28 найвпливовіших людей Європи.

Рейтинг поділений на три категорії: "виконавці" – люди, наділені офіційною владою, "руйнівники", які здатні змінити статус-кво, і "мрійники", які представляють ідеї, що керують європейською владою та політикою.

Американський журнал Time назвав людину року. За версією впливового видання, людиною року став президент України Володимир Зеленський. Про це видання повідомило в середу, 7 грудня

Зараз ви читаєте новину «Зеленський назвав п'ять головних принципів української формули миру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі