понеділок, 20 березня 2023 21:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський назвав два важливих оборонних рішення

Зеленський назвав два важливих оборонних рішення
Президент Володимир Зеленський подякував ЄС і США за оборонну допомогу. Фото: Facebook.com/zelenskiy.official

Сьогодні відбулося кілька важливих рішень, передусім оборонних.

Європейські партнери погодили спільний план, щоб прискорити постачання снарядів для нашої артилерії. Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

"Вага цього рішення – 2 мільярди євро. Передбачено як невідкладне постачання, так і виробництво боєприпасів", – заявив Зеленський.

Це стратегічний крок, який додає впевненості в нашій єдності, у незмінності руху до перемоги над державою-терористом РФ, сказав президент.

"Дякую всім нашим партнерам у Європі", – сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блінкен: світ не має обдурити будь-який тактичний крок Росії

Також глава держави подякував Сполученим Штатами Америки за новий оборонний пакет.

"Це ракети для "Хаймарсів", артилерійські та інші боєприпаси – усе, що дійсно необхідне, щоб підтримати наших воїнів. Дякую президенту Байдену, Конгресу й усім американцям", – заявив Зеленський.

Сьогодні США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $350 млн. Допомога передбачає, зокрема, боєприпаси для HIMARS і артилерійські снаряди.

У Брюсселі зустрілися міністри закордонних справ та оборони країн Європейського Союзу.

Високий представник ЄС із питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель підтвердив досягнення домовленості щодо надання Україні мільйона артилерійських боєприпасів.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський назвав два важливих оборонних рішення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі