понеділок, 05 липня 2021 10:59

Зеленський: На Росію треба тиснути сильніше

Зеленський: На Росію треба тиснути сильніше
Світ солідарний з Україною у протидії агресії Росії, сказав президент. Фото: president.gov.ua

На Російську Федерацію треба посилити міжнародний тиск. Про це сказав президент України Володимир Зеленський на форумі у понеділок.

Зеленський заявив, що у топі пріоритетів - деокупація Криму.

"Перетворення Криму у військову базу на Чорному морі повністю руйнує архітектуру безпеки в регіоні. Протидія цьому потребує консолідації зусиль міжнародної спільноти. Тому Україна ініціювала створення "Кримської платформи". Це перший саміт, який відбудеться 23 серпня. Мета - посилити міжнародний тиск на Росію для деокупації українського півострову Крим та захисту прав абсолютно всіх кримчан", - сказав глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: І в небі, і в лісі: показали епічні фото українсько-американських військових навчань

Зеленський заявив, що приділяє особливу увагу "протидії новим безпековим викликам у Чорноморському регіоні".

"Співпраці між флотами причорноморських держав. Ми маємо і надалі бути тут проактивними. Бути тут саме суб'єктами.

Тільки посилення наших лідерських позицій у Чорноморському регіоні дозволить зберегти спокій в регіоні, безпеку і свободу судноплавства.

Ми бачимо беззастережну солідарність світу з Україною щодо відновлення нашої територіальної цілісності. І щодо протидії агресивним крокам з боку Російської Федерації. Однозначні сильні сигнали були включені до заяв саміту "Групи семи" і США-ЄС.

Слід відзначити і рішення нещодавнього саміту НАТО, який підтвердив, що Україна буде членом Альянсу. Проєкти Європейського Союзу і НАТО не будуть завершиними без України. Набуття повноправного членства України в ЄС і НАТО є стратегічним пріоритетом зовнішньої політики України", - сказав президент.

"Наша держава і український народ вже зробили достатньо, щоб отримати від наших партнерів чіткі підтвердження того, коли, як Україна буде членом ЄС і Альянсу", - заявив Зеленський.

У Чорному морі, Миколаївській, Херсонській та Одеській областях відбуваються багатонаціональні навчання Sea Breeze-2021. Українські військові відпрацьовують спільні дії із колегами з НАТО.

Торік Україна здобула статус Партнера розширених можливостей НАТО. Це передбачає ширший обмін інформацією.

Цьогоріч українські військові звання переведені на коди військових рангів Альянсу.

Восьмий рік триває агресія РФ проти України. 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський: На Росію треба тиснути сильніше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі