вівторок, 31 грудня 2019 14:11

Зеленський може піти на угоди з Путіним. Волонтерів хочуть маргіналізувати - соціолог

Зеленський може піти на угоди з Путіним. Волонтерів хочуть маргіналізувати - соціолог
Влада хоче зменшити вплив тих людей, які можуть активно виступати проти якихось угод. Фото: Віталій Носач, rbc.ua

Брифінгом за участю президента Володимира Зеленського і міністра внутрішніх справ Арсена Авакова по справі вбивства журналіста Павла Шеремета хотіли дискредитувати волонтерів.

Про це сказала соціолог Ірина Бекешкіна.

"Мені дуже не сподобалася та прес-конференція. Вона була не просто інформацією громадськості, що відбулося. Це був активний наступ не лише на тих, кому висловили підозру (а підозра - це ще не значить визнання винними). Всюди пішло - "знайшли винних".

Не сподобалося, коли Аваков розповідав про тих, кого звинувачують, лунали їхні волонтерські "Пума", "Лиса". У них є прізвища. При чому тут їхні волонтерські. Тому був намір тісно прив'язати не просто їхні особистості, а що це якийсь логічний наслідок волонтерського руху, добровольців. Ну чому треба кожного разу нагадувати - "Лиса", "Пума", якщо у них є прізвища?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політичні підсумки року: запитання і відповіді

По-друге, поява президента там (на брифінгу. - Gazeta.ua) була зовсім недоречною. Ще нічого не вирішено, але це все так роздувалося, для того щоб у людей викликало емоції. Боюся, що це було зроблено для того, щоб підтримка (волонтерів. - Gazeta.ua) стала меншою, ніж у президента. Волонтери мають приблизно такий рівень довіри і підтримки, як і президент.

Дуже не хочу передбачати якісь негативні події, дуже хочу помилятися, але боюся, що це вже підготовка до зустрічі (з Путіним. - Gazeta.ua) через чотири місяці по Донбасу. Що там можуть бути такі рішення, які не сподобаються активній частині суспільства, саме тим волонтерам, які виходили під Офіс президента. Що вони можуть не сподобатися цим людям. А їх треба із самого початку дискредитувати. Боюся, що це було з великим замахом зроблено", - сказала Ірина Бекешіна в ефірі телеканалу "Еспресо".

"Зменшити вплив тих людей, які можуть активно виступати проти якихось угод. Маргіналізувати їх - "оце такий маргінес, ви бачите на що вони здатні. І підтримувати їх не варто. І не варто їм довіряти", - додала соціолог.

Президент України Володимир Зеленський привітав президента РФ Володимира Путіна "зі святами". Про це у вівторок повідомив Офіс президента.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський може піти на угоди з Путіним. Волонтерів хочуть маргіналізувати - соціолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі