вівторок, 20 липня 2021 21:00

Зеленський може бути першим президентом, який сяде в тюрму

Зеленський може бути першим президентом, який сяде в тюрму
Президенту Володимиру Зеленському не довіряють 52% українців, за опитуванням групи "Рейтинг". Фото: president.gov.ua

Українці зрозуміли, що всіма процесами в країні фактично керує президент Володимир Зеленський. Результати такої моделі управління почали відбиватися на його рейтингах і можуть вилитися в тюремний термін для глави держави.

Про це в інтерв'ю Gazeta.ua сказав політолог Віталій Бала.

"Модель вже дає збої – рейтинг Зеленського падає, більшість українців йому не довіряють. Перший рік йому вдалося стояти осторонь і всі негаразди проходили повз. Зараз це вже починає асоціюватися з Зеленським. Усе, що після відставки Авакова буде творитися в МВС, більшою мірою стосуватиметься Зеленського, ніж нового міністра Дениса Монастирського. Ситуація, коли Офіс президента виконує функції Кабміну, даватиме збої. Серйозний дзвіночок буде восени, коли зростуть тарифи. Влада спробує перекинути відповідальність на місцеву владу. Але політичні опоненти не дадуть відкрутитися. Це битиме по Банковій, яка фактично підібрала під себе всю владу", - вважає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент намагається створити власний клан, який керуватиме країною – Дубровський

Таку модель придумав не Зеленський, зазначив Бала.

"Так ведуть себе випадкові люди у владі. Трамп, який випадково став президентом, ледь не розколов США. Путін теж випадкова людина, яку політики свого часу вирішили поставити прем'єром. Лукашенко – директора радгоспу. Ці люди живуть іншими категоріями і цінностями. Не розуміють, як працює система.

Зеленський хоче залишитися при владі. Колись казав, що йде на один термін, що на державних дачах мають жити діти. Тепер "накосив" більше за інших. Набирає владу, щоб ліквідувати найменшу загрозу конкуренції.

Вони не знають історії і не бачать, що відбувалося зовсім недавно. В Україні вже двічі громадяни показали, що не терпітимуть президента, який робить щось не те. Можливо, Зеленський буде першим президентом, який сяде в тюрму", - резюмував Бала.

Президент Володимир Зеленський вважає, що зараз нема жодного політика, який міг би скласти йому конкуренцію на майбутніх президентських виборах. Під час кампанії 2019-го стверджував, що йде лише на один термін.

Повне інтерв'ю з Віталієм Балою читайте на Gazeta.ua та в "Газеті по-українськи" від 22 липня.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський може бути першим президентом, який сяде в тюрму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі