пʼятниця, 11 жовтня 2019 04:00

Зеленський: "Мовне питання не є пріоритетним"

Зеленський: "Мовне питання не є пріоритетним"
Зеленський висловив свою позицію щодо мови. Фото: Збруч

Президент Володимир Зеленський не вважає мовне питання головним. І не знає про ініціативу міністра освіти і науки Ганни Новосад перевести всі російськомовні школи з вересня 2020 року на державну мову навчання.

"Для мене питання мови не є пріоритетним, але я – не уряд. Я навіть не знаю, що мала на увазі пані міністр освіти: які саме школи мають перейти на українську мову, чи стосується це приватних шкіл. Що вона мала на увазі, мені складно сказати. Я запитаю пані міністра, що вона мала на увазі", – заявив Зеленський під час прес-марафону.

Він зауважив, що з ним особисто це питання не обговорювалось, але він має намір все детально з'ясувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського розповіли, як будуть підтримувати українську мову

"Ви знаєте, що питання мови, освіти дуже розхитують суспільство. Я б так не робив, як вона робить. Але мені цікаво з'ясувати це питання", – наголосив президент.

Міністр освіти і науки Ганна Новосад в ефірі одного з телеканалів розповіла, що з вересня 2020 року російськомовні школи в Україні перейдуть на державну мову навчання. Школи мов меншин, які належать до мов Євросоюзу, – з вересня 2023 року.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський: "Мовне питання не є пріоритетним"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі