понеділок, 23 березня 2020 17:46

Зеленський каже, що працює цілодобово, і звинуватив політиків у "мародерстві"

Зеленський каже, що працює цілодобово, і звинуватив політиків у "мародерстві"
Виспимось після коронавірусу, каже президент.

Президент Володимир Зеленський каже, що влада працює цілодобово в умовах боротьби з поширенням коронавірусу.

Про це він заявив у відеозверненні в понеділок.

"Наше завдання номер один - забезпечити українців усім необхідним. Для цього всі органи державної влади працюють фактично цілодобово. Наш девіз останні тижні - виспимося після коронавірусу", - заявив він.

Зеленський розповів, що влада знає потреби кожної області.

"Вчора провели розмову з керівниками усіх регіонів України. У такі часи зобов'язані працювати пліч-о-пліч. Кожен керівник ОДА, голова обласної ради, мер, місцеве самоврядування та регіональний бізнес мають забути про власні амбіції, діяти спільно і змагатися за життя і здоров'я жителів регіону, а не за бали на місцевих виборах", - сказав президент.

"Окремо я хочу звернутися до деяких наших політиків. У складні для країни часи займатися політичним хайпом фактично дорівнює мародерству. Ви кажете, що влада введе надзвичайний стан, щоб під шумок протягнути якісь непопулярні рішення. Можу сказати тільки одне - не судіть інших по собі. По своєму досвіду та своїм, якщо можна їх так назвати, життєвим принципам.

Сьогодні будь-які наші кроки мають єдину мету - зберегти життя і здоров'я українців", - звернувся Зеленський.

"Знаєте, загалом в усій цій ситуації є певний парадокс. Усім рекомендовано носити маски, але коронавірус насправді скидає маски з людей. Бо хтось готовий допомагати, віддаючи останнє. А хтось готовий заробляти на людській біді - підвищує ціни, притримує маски на складах, намагається продати респіратори за кордон. Всі ці дії отримають не лише моральну оцінку суспільства, але і юридичну відповідних правоохороних органів", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рішення про надзвичайний стан можуть розглянути завтра - ЗМІ

"Я щиро дякую кожному українському медику. Сьогодні ви – наші супергерої. Дякую українським прикордонникам. Я хочу подякувати нашим військовим на сході України.

Нині весь інформаційний простір заповнений темою коронавірусу. Але захист України залишається нашим пріоритетом.

Я дякую екіпажам літаків, потягів і автобусів, які доправляють в Україну громадян і цінні вантажі. Дякую поліцейським і нацгвардійцям, які забезпечують порядок на вулицях. Дякую главам церков, які розуміють небезпеку та проводять богослужіння онлайн.

Соціально відповідальному бізнесу та нашим волонтерам, які допомагають усім, що потрібно. Службам таксі, що погодилися безкоштовно відвозити лікарів на роботу. Дякую працівникам Укрпошти, які безперебійно доставляють пенсії громадянам", - також заявив президент.

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, яким пропонується проводити пленарні засідання парламенту і засідання комітетів у режимі відеоконференції протягом двох місяців.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський каже, що працює цілодобово, і звинуватив політиків у "мародерстві"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі