понеділок, 03 травня 2021 16:58

Зеленський і Дуда виступили перед пресою. Що сказали

Зеленський і Дуда виступили перед пресою. Що сказали
Україна і Польща - стратегічні партнери. Фото: @prezydentpl

Президент України Володимир Зеленський і Польщі Анджей Дуда у Варшаві зробили заяви для представників преси.

Зеленський подякував Дуді за запрошення з нагоди 230-ї річниці польської Конституції і запросив його в Україну.

"Чекаю на першому саміті "Кримська платформа" у дні 30-річчя незалежності України. Це буде важливий саміт, де будуть тільки наші друзі, партнери. Пов'язаний із деокупацією українського півострову Крим", - сказав Зеленський.

За словами президента України президент Польщі запевнив у підтримці щодо членства України в ЄС і НАТО.

"Для нас це дуже важливий сигнал. Я вдячний за те, що завжди Польща захищає наш суверенітет, територіальну цілісність", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба назвав теми зустрічі з держсекретарем США



"У нас є деякі історичні питання, але між нашими країнами в майбутньому таких питань не буде. Тому що ми один одного прекрасно розуміємо", - також заявив президент України.

"Ми говорили про двосторонні проєкти, які можемо реалізувати, використовуючи кошти Європейського Союзу. Це можна трактувати, як зближення України з ЄС.

Є двосторонній проєкт з використанням коштів ЄС, який пов'язаний з українською національною меншиною в Перемишлі і польською національною меншиною у Львові.

Історичні питання є важливими, але ми переконані, що в рамках доброзичливих відносин їх можна буде вирішити", - сказав Дуда.

3 травня Україна, Польща, Естонія, Латвія і Литва підписали декларацію. У документі йдеться про те, що країни віддані продовженню діалогу і співпраці.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський і Дуда виступили перед пресою. Що сказали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі