пʼятниця, 16 квітня 2021 11:30

Зеленський хоче, щоб Україна була найголовнішою для США

Зеленський хоче, щоб Україна була найголовнішою для США
США добре ставляться до України, каже Зеленський. Фото: ukranews.com

Президент України Володимир Зеленський чекав на дзвінок президента США Джозефа Байдена. Про це він сказав в інтерв'ю французькому виданню Le Figaro.

"Так, довго (чекав. - Gazeta.ua). Але нічого, це нормально. Я розумію, що Сполучені Штати - велика країна, і що в них є відносини, підтримка чи труднощі з багатьма країнами.

Я не кажу, що ми особливі й найголовніші для США, але я дуже хотів би, щоб так було. Хоча мені здається, зараз у Європейській частині світу через те, що відбувається в Україні, ми є дуже важливими", - заявив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський сьогодні зустрінеться з Макроном і Меркель: що обговорять

На запитання "Чи буде Джозеф Байден кращим президентом США для вас, ніж Дональд Трамп?" Зеленський відповів:

"Ми не в "супермаркеті" президентів Сполучених Штатів. І, на щастя, немає можливості обирати. Обирає американський народ. Є відносини між США та Україною. Так, президенти можуть покращити ці відносини, але загальний настрій змінити складно. Сполучені Штати добре ставляться до України, підтримують її. Яким би не був президент США, яким би не був президент України, такі відносини будуть.

Але взаємини можуть бути кращими, глибшими, коли в президентів є щось більше за офіційний дзвінок. І навіть більше за роботу команд. Коли є "хімія". І це залежить не від статі, не від віку. Це просто є або ні. І це ще завжди залежить від того, як ти особисто ставишся до цієї країни.

Президент Байден краще знає Україну, тому що він бував в Україні. Він краще розуміє "українське питання", на мою думку. Але судити треба однаково за результатами. А для результату потрібен якийсь час. Коли мину час, я обов'язково скажу, хто з президентів США кращий для України", - сказав глава держави.

2 квітня Джозеф Байден у 50-хвилинній розмові з Володимиром Зеленським запевнив у підтримці реформ, що проводяться в Україні.

Зеленський запросив Байдена взяти участь в святкуванні 30-ї річниці Незалежності України, саміті Кримської платформи.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський хоче, щоб Україна була найголовнішою для США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі