понеділок, 25 жовтня 2021 12:52

Зеленський готує нову програму на сотні мільярдів

Зеленський готує нову програму на сотні мільярдів
Нову програму планують на три роки. Фото: president.gov.ua

Офіс президента готує масштабну програму енергоефективності, яка дозволить Україні в майбутньому економити до 20-30% енергоносіїв.

Про це заявив перший віцепрем'єр - міністр економіки Олексій Любченко в інтерв'ю ZN.UA

Йдеться про відновлення житлових будинків і комунікацій.

Обсяги фінансування програми лише трохи поступаються "Великому будівництву" президента Володимира Зеленського - йдеться про освоєння 300 млрд грн протягом трьох років.

Щодо джерел фінансування таких сум віцепрем'єр відповів: "Це будуть різні гроші. Це і місцеві бюджети, і державний, велика надія покладається на банківську систему. Ми навіть впевнені, що банківська система відгукнеться, якщо держава гарантує компенсацію відсотків за такими позиками. Тут навіть може виступити співінвестором і "Нафтогаз України", тому що це його прямий інтерес".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Побудувати місто з нуля й висадити мільярд дерев - що напланував Зеленський

На будівництво аеродрому у Дніпрі, яке анонсував Зеленський, із державного бюджету переплатять 1,7 млрд грн через завищення у півтора рази вартості робіт, повідомляли "Наші гроші".

У червні президент заявляв про завершення цього і наступного року будівництва близько тисячі об'єктів.

Програму "Велике будівництво" оголосили торік у березні. Її координує в Офісі президента заступник керівника ОП Кирило Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський готує нову програму на сотні мільярдів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі