вівторок, 03 серпня 2021 20:23

"Зеленський готує інформаційну бомбу" – політолог про справу Чауса

"Зеленський готує інформаційну бомбу" – політолог про справу Чауса
"Чауса витягли, щоб змусити його дати компромат на Порошенка", говорить Віктор Бобиренко. Фото: Офіс президента

Команда президента Володимира Зеленського через справу екссудді Миколи Чауса намагається отримати свідчення проти п'ятого президента Петра Порошенка. Таку думку Gazeta.ua висловив політолог Віктор Бобиренко.

"Чауса витягли, щоб змусити його дати компромат на Порошенка. Влада підвищить тарифи восени. Це може з'їсти рейтинг Зеленського. Тому готують кілька інформаційних бомб. Щоб збити негатив, треба гучно боротися з олігархами. Чаус, як говорять, був ручним суддею п'ятого президента. Зараз із ним працюють спецслужби, щоб він це визнав", – говорить Бобиренко.

Додає: "Йдеться не просто про змагання двох відомств – НАБУ та СБУ. Бюро робило свою роботу. Служба безпеки заважала. Останню контролює Зеленський. Хоче свідчень на Порошенка".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чаус має два статуси одночасно - адвокат розкрив подробиці справ

Тепер маємо проблеми із союзниками, наголошує Бобиренко. "Порушили суверенність Молдови. Прийшли на територію іншої держави, щоб викрасти людину. Чим ми кращі за російських офіцерів Олександра Мишкіна і Анатолія Чепіги (отруїли колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля і його дочку у Великій Британії . – ГПУ)? Це додаткове питання Джо Байдена до Зеленського під час майбутньої зустрічі. Україна дійсно правова держава? Рупори Кремля рознесуть, що Україна – не є європейською. Будь-який подібний провал – в інтересах Москви. Там зроблять мильну бульбашку для пересічного жителя Заходу", – говорить політолог.

Екссуддя Дніпровського районного суду Києва Микола Чаус має два статуси – підозрюваного у справі, яку розслідує НАБУ щодо ймовірного хабаря, і потерпілого у справі щодо його викрадення, яку розслідує СБУ.

30 липня в одному із сіл на півдні Вінницької області знайшли Миколу Чауса. Його привезли до Києва сили СБУ, де у них намагалися відбити екссуддю детективи НАБУ.

У серпні 2016 року Чауса затримали при отриманні хабаря в $150 тис. Заарештувати його не змогли, оскільки Верховна Рада не дала на це дозвіл. Потім Чаус зник.

У квітні його викрали в Кишиневі. Перед цим суд розблокував його екстрадицію в Україну.

Зараз ви читаєте новину «"Зеленський готує інформаційну бомбу" – політолог про справу Чауса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі