пʼятниця, 25 вересня 2020 05:49

Зеленський доручив добудувати КПП на кордоні зі Словаччиною

Зеленський доручив добудувати КПП на кордоні зі Словаччиною
Зеленський побував на кордоні зі Словаччиною. Фото: ВВС

Міжнародний автомобільний пункт пропуску "Ужгород - Вишнє Німецьке" на україно-словацькому кордоні повинен бути включений в національну програму "Велике будівництво" і в наступному році нарешті добудований.

Таке завдання поставив президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки в Закарпатську область, повідомляє його пресслужба.

Президент звернув увагу, що питання реконструкції міжнародного автомобільного пункту пропуску "Ужгород - Вишнє Німецьке" піднімається не вперше.

Глава держави додав, що в проєкті реконструкції необхідно передбачити збільшення пропускної спроможності пункту.

Проєкт реконструкції передбачає відновлення наявних будівель, спорудження боксу для поглибленого огляду, пристрій пішого переходу, систем відеоконтролю і зважування. Для завершення робіт необхідно 146,7 млн ​​грн, 8 млн грн з яких передбачені в кошторисі поточного року і будуть використані для закінчення робіт на пішохідній області.

Завершення об'єкта в повному обсязі і введення в експлуатацію планується в грудні 2021 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський прибув із дводенним візитом на Закарпаття: програма

Повертаючись в Україну зі Словаччини, де він перебував з офіційним візитом, Зеленський зазначив багатокілометрові черги фур на ПП. Він назвав неприпустимою ситуацію, де водії змушені простоювати на кордоні кілька діб.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський доручив добудувати КПП на кордоні зі Словаччиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі