субота, 19 вересня 2020 13:10

Зеленський дав зелене світло кандидатам із судимістю

Зеленський дав  зелене світло кандидатам із судимістю
Кандидати в депутати на місцевих виборах не зобов'язані подавати під час реєстрації довідку про наявність чи відсутність судимості. Фото: zoloto.city

Кандидати в депутати на місцевих виборах не зобов'язані подавати під час реєстрації довідку про наявність чи відсутність судимості.

Відповідний закон підписав президент України Володимир Зеленський, повідомляється на сайті Верховної Ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЦВК запустить інтернет-гру про вибори

Довідка про наявність чи відсутність судимості вимагається не від усіх кандидатів на місцевих виборах. Згідно з закону, вказану довідку не потрібно надавати кандидатам у депутати сільської, селищної, міської ради (територіальної громади з кількістю виборців до 10 тис. осіб). А також кандидатам на посаду сільського, селищного, міського голови.

Зазначається, що 17 вересня закон підписав голова Верховної ради, а 18 вересня його було повернуто з підписом від президента.

Верховна Рада внесла зміни до Виборчого кодексу. За пропорційною системою обиратимуть у містах із населенням понад 10 тис.виборців. Самовисуванці в органи місцевої влади зможуть пройти тільки у малих населених пунктах. Але не до кінця зрозуміло, як відбуватиметься голосування. Потрібно обрати і партію, і кандидата. Ключовий голос – за партію. Частина виборців можуть цього не зрозуміти. Форма бюлетеня складна. Виборцям треба заповнювати два поля. За кандидата не галочку ставити, а писати номер.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський дав зелене світло кандидатам із судимістю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі