вівторок, 13 березня 2018 12:05

"Заяв тут замало" - Клімкін повідомив про жорстку реакцію на вибори Путіна в окупованому Криму

"Заяв тут замало" - Клімкін повідомив про жорстку реакцію на вибори Путіна в окупованому Криму
За організацію виборів Володимира Путіна в окупованому Криму будуть європейські санкції, каже міністр закордонних справ Павло Клімкін. Фото: AFP

Всіх, хто сприятиме організації нелегітимних виборів російського окупанта в Криму, мають чекати санкції - як національні, так і європейські. Зокрема, заборона в'їзду в ЄС. Про це заявив журналістам міністр закордонних справ Павло Клімкін.

"По-перше, ми ніяк не оцінюємо передвиборчу кампанію. Вибори на окупованій території за визначенням є нелегітимними. Всі ті, хто бере участь в організації цих "виборів", мають потрапити під санкції і отримати свою частину відповідальності. Вчора про це говорив з Федерікою Могеріні (представник ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки. - Gazeta.ua) і у понеділок говоритиму з міністрами закордонних справ ЄС. Це буде одним із ключових питань.

Вдячний всім міністрам за засудження таких виборів, за те, що вони однозначно кажуть: вони нелегітимні. Але цього замало. Заяв тут замало", - сказав він.

У ніякий Шенген ти не в'їдеш

"Якщо чітко не скажемо, що всі, хто бере участь в їхній (виборів. - Gazeta.ua) організації, всі хто причетні, так або інакше мають потрапити під санкції, національні. А якщо хтось потрапить, наприклад, під литовські, це фактично означає європейські санкції - у ніякий Шенген ти не в'їдеш. Все це обов'язково має бути зроблено", - повідомив міністр.

"Ніяких трюків із референдумами під будь-яким контролем Росії там бути не може - ні сьогодні, ні за рік, ні за п'ять років. Оскільки це крок до легітимізації окупації. Цього не буде ніколи", - також заявив Клімкін.

Керівник МЗС додав, що сьогодні Росія "ставить себе в один ряд із Північною Кореєю, Сирією і Іраком Саддама Хусейна".

Вибори президента Росії, які назвали "Виборами Путіна", відбудуться 18 березня. РФ планує провести голосування і на окупованому кримському півострові. Президент України Петро Порошенко закликав бойкотувати російські вибори в Криму.

Зараз ви читаєте новину «"Заяв тут замало" - Клімкін повідомив про жорстку реакцію на вибори Путіна в окупованому Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі