четвер, 15 листопада 2007 11:54

Завтра Ющенка відчитає Янукович через аварійні служби

Президент України Віктор Ющенко у п"ятницю вранці планує провести зустріч з прем"єр-міністром Віктором Януковичем з метою обговорення заходів щодо ліквідації екологічної катастрофи в Керченській протоці, які він вважає недостатніми.

Про це Глава держави повідомив в інтерв"ю журналістів в Єрусалимі.

На думку Президента, на сьогодні відповідні відомства доклали недостатньо зусиль, щоб оперативно подолати наслідки катастрофи в Керченській протоці.

"Аварія показала, що частина аварійних українських служб не готові до роботи в таких умовах і в таких масштабах, тому завтра я запрошу прем"єр-міністра до себе", - сказав Ющенко.

Він підкреслив, що отримує оперативну інформацію про ситуацію в Керченській протоці і про причини, з яких не збирається мазут. "Мені не все подобається в діях екологічної служби з цього питання, відповідних технічних підрядників", - підкреслив Ющенко.

"Наслідки важкі. Це одна з найбільших морських катастроф, яка була в цьому регіоні. Я переконаний, що своє слово має сказати Генеральна прокуратура, свої висновки повинна зробити влада, відомства безпеки та морські відомства, – чому ми достатньо спокійно могли спостерігати, що оперативно не були задіяні рятувальні служби і служби боротьби з екологічним забрудненням", - сказав Ющенко.

11 листопада через шторм у Керченській протоці постраждало понад десяти суден, в результаті в морі опинилося близько 1,2 тис. тонн мазуту, а також 6,8 тис. тонн сірки (за попередніми даними, місткості з сіркою закриті).

Наслідки аварії російського танкера "Волгонефть-139", в результаті якої в море потрапило близько 1,2 тис. тонн мазуту, кримські "зелені" називають катастрофічними.

Керченською міжрайонною природоохоронною прокуратурою порушена кримінальна справа за фактом забруднення моря, повідомляє УНІАН.


Зараз ви читаєте новину «Завтра Ющенка відчитає Янукович через аварійні служби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі