вівторок, 07 квітня 2015 10:40

Завтра комітет Ради поговорить про корупцію в уряді - Соболєв

Завтра комітет Ради поговорить про корупцію в уряді - Соболєв
112.ua

Завтра на комітеті з питань протидії корупції буде розглянуте питання звинувачень уряду в корупційних діях.

Про це в інтервю журналістам у ВРУ заявив голова комітету Єгор Соболєв, - передає кореспондент Gazeta.ua

"Якщо у бік уряду є серйозні звинувачення, то це є завданням парламенту їх перевірити. У разі їх підтвердження треба вимагати від правоохоронних органів виконання їхніх обов'язків, або у разі недоведення вини спростовувати. Ми на комітет запрошуємо Гордієнка. Я також проінформував прем'єр-міністра про те, що будуть слухання і попросив надіслати представника уряду, який розбирається в цій темі. Таке засідання буде хорошим виходом із ситуації", - наголосив він.

За словами депутата, Яценюк погодився з тим, що звинувачення на адресу уряду мають бути прозоро розглянуті. Говорячи про вимогу деяких депутатів щодо створення тимчасової слідчої комісії, Соболєв зауважив: "Не в комісіях щастя і точно не в їхній кількості. Якщо ми хочемо розібратися щодо серйозності звинувачень Гордієнка, то це легко зробити через наш комітет. За необхідності при підключенні правоохоронців та медіа", - сказав він.

Він пообіцяв, що у разі доведення корупційних дій Кабміну, комітет вимагатиме розслідувань Генпрокуратури та відставок відповідальних посадовців.

Коментуючи заяви про необхідність відсторонення прем'єра, політик пояснив: "Я далекий від того, щоб когось покривати, але так теж не можна: він винен, давайте його відсторонимо. Про кожного посадовця таке говорять сотні разів на місяць. Для того, щоб відсторонити людину, треба довести, що є злочин".

Зараз ви читаєте новину «Завтра комітет Ради поговорить про корупцію в уряді - Соболєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі