четвер, 16 жовтня 2008 08:53

Затулін обурився заявою Наливайченка і збирається з ним судитися

Рішення про можливе закриття філії Інституту країн СНД може бути ухвалене тільки судом.

Про це заявив глава інституту, депутат Держдуми Костянтин Затулін, коментуючи заяву виконуючого обов"язки голови СБУ про те, що та звернулася в Мін"юст із пропозицією зняти з реєстрації українську філію інституту.

"Філія є громадською організацією, і якщо глава СБУ хоче домогтися її закриття, йому доведеться піти в суд", - сказав Затулін, повідомляє Обком  з посиланням на УНІАН.

Він хотів би виступити на подібному суді як свідок, щоб зрозуміти, що значить термін "антиукраїнська діяльність".

"Ми ніколи не вели жодну антиукраїнську або підривну діяльність на території республіки, ми виступаємо на збереження російсько-українських відносин, збереження стабільності в Україні, висловлюємося проти героїзації фашизму", - заявив він.

При цьому, за словами депутата, виступаючи на прес-конференції, Наливайченко змовчав, що філія є незалежною громадською організацією, у якій працюють громадяни України, а не Росії.

Таким чином, виходячи з заяви глави СБУ, можна зрозуміти, що українські громадяни не мають права працювати на території своєї країни, резюмував Затулін.

"Тобто правоохоронні органи України намагаються заборонити своїм співгромадянам мати свою думку, відмінну від офіційної влади", - заявив він.

У середу в.о. голови СБУ Валентин Наливайченко повідомив, що пропозиція зняти з реєстрації українську філію Інституту країн СНД зроблена на підставі того, що співробітники інституту ведуть антиукраїнську діяльність.

Зараз ви читаєте новину «Затулін обурився заявою Наливайченка і збирається з ним судитися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі