четвер, 13 вересня 2007 14:59

Затулін образився, що його не запросили на вибори Ради

Депутат Державної Думи Росії Костянтин Затулін критикує Україну за відсутність запрошення спостерігачів від Співдружності незалежних держав на вибори Верховної Ради.

Про це він заявив на прес-конференції.

"Хочу звернути увагу на той факт, що цього року не запрошені спостерігачі від СНД, хоча Україна бере участь у Співдружності й підписала стандарти спостереження за виборами, які погоджені в рамках СНД", - сказав Затулін.

За його словами, проблеми зі спостереженням за виборами в Україні в представників Співдружності почалися з 2004 року.

"Цього разу ніякої пропозиції Співдружності ... не направляли. Я дуже хотів би яких-небудь пояснень щодо цього факту, або Україна тим самим викреслює себе з інших справ СНД, або вона виявляє вибірковість", - заявив Заутлін.

"Коли справа стосується нафти й газу, вона вирішує ці проблеми зі членами СНД, коли справа стосується долі влади на Україні, спостереження за виборами – вирішує це з кимсь іншим", - заявив депутат російської Держдуми.

На його думку, вибори в Україні, які повинні відбутися 30 вересня, досить проблематичні, тому що більшість зауважень, які були в спостерігачів від СНД в 2006 році, не усунуті.

За словами Затуліна, в Україні нагромадилося надзвичайно багато проблем, які ставлять під сумнів як проведення позачергових виборів, так і правочинність їх результатів.

У липні міністр закордонних справ Арсеній Яценюк заявив, що Україна запросила спостерігачів від СНД на вибори до Верховної Ради.

Станом на 11 вересня Центральна виборча комісія зареєструвала 786 іноземних спостерігачів на вибори Ради.

Виборча кампанія стартувала 2 серпня, голосування призначене на 30 вересня, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Затулін образився, що його не запросили на вибори Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі