середа, 03 жовтня 2012 21:39

Затримали учасника "мовного" протесту. "Свобода" стягує людей під прокуратуру

Затримали учасника "мовного" протесту. "Свобода" стягує людей під прокуратуру
"Свободывцы" вимагатимуть припинити політичні розправи над активістами

Міліція затримала учасника акції протесту під Українським домом проти "мовного" закону, журналіста Дмитра Різниченка.

Про це Gazeta.ua розповів голова Київської міської організації ВО "Свобода" Андрій Іллєнко, який наразі їде до прокуратури, де перебуває Різниченко.

Журналіста затримали близько 17.30 і доставили у Шевченківський райвідділ міліції РУ ГУ МВС на вул. Герцена, 9.

"Його затримали, привезли в Шевченківське районне управління внутрішніх справна вул Герцена,9. Це сумновідомий райвідділок, в якому катують, в якому свого часу вбили студента Ігора Індила", - наголосив Іллєнко.

Наразі журналіста перевезли у київську прокуратуру на вул. Предславинська 45/9.

"Ми одразу відреагували і наші представники одразу прибули в РУ МВС. Після того, як туди приїхали представники "Свободи", Дмитра одразу повезли в прокуратуру міста Києва. Зараз він знаходиться там. Ми туди стягуємо всіх людей, я туди теж їду", - розповів "свободівець".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активісти Українського дому опівночі протестували біля Адміністрації президента

"На місці ми розберемося. Будемо вимагати пояснення, на якій підставі було затримано, що відбулося, чому. Будемо вимагати його негайного звільнення. Ми розцінюємо його арешт як політичну розправу режиму Януковича над неугодними журналістами і опозиційними діячами, які мають сміливість висловлювати свій протест діям влади", - наголосив Іллєнко.

"Очевидно ми бачимо на сьогоднішній день спробу залякати громадянське суспільство перед виборами, закрутити гайки. Дмитро Різниченко, як людина, яка дуже чітко позиціонує себе як патріот, яка власне є дуже гострим і об'єктивним журналістом, дуже не потрібний владі. І вона, власне, намагається і його залякати, і через нього залякати всіх інших", - підкреслив Іллєнко.

У прокуратурі Києва підтвердили затримання одного із учасників подій 4 липня біля "Українського Дому". У прес-службі прокуратури уточнили, що затриманий обвинувачується у заподіянні працівникам міліції тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням ними своїх службових обов'язків (ч. 2 ст. 345 КК України – погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Український дім з'їхалася міліція і погрожує голодувальникам розправою

"4 липня біля "Українського дому" чоловік застосував до міліціонерів балончик з хімічною речовиною, від попадання якої в обличчя двоє потерпілих отримали пошкодження очей та інтоксикаційний синдром. 25 липня 2012 року обвинуваченого було оголошено в розшук та цього ж дня Голосіївським районним судом м. Києва надано дозвіл на його затримання та доставку до суду для обрання міри запобіжного заходу", - зазначається у прокуратурі.

Водночас, Іллєнко наголосив, що йому про це невідомо, однак за його інформацією Різниченко ні від кого не ховався й останні місяці жив вдома з родиною: "Дмитро Різниченко ні від кого не ховався, жив зі своєю родиною у Києві. Власне, якби він був у розшуку, то його б набагато раніше затримали".

Зараз ви читаєте новину «Затримали учасника "мовного" протесту. "Свобода" стягує людей під прокуратуру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

369

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі