середа, 09 січня 2008 10:05

Заступника Медведька намагалися отруїти через Ющенка

Заступника Медведька намагалися отруїти через Ющенка
Генпрокурор Олександр Медведько дав розпорядження порушити кримінальну справу за фактом замаху на життя свого заступника Миколи Голомши, в службовому кабінеті якого напередодні Нового року виявили шкідливі випари ртуті, повідомив начальник прес-служби ГПУ Юрій Бойченко.

В кінці грудня Голомша (до речі, один з вірогідних кандидатів на крісло генпрокурора, а нині - куратор слідства у справі про отруєння кандидата в Президенти Віктора Ющенка у вересні 2004-го) відчув нездужання, розповів Бойченко.

Попередня перевірка, проведена фахівцями санепідстанції, підтвердила перевищення гранично допустимих концентрацій (за деякими даними, в 4 рази, отруєння ртуттю характеризується загальною слабкістю, головним болем, підвищеною температурою, болями в животі, шлунковими розладами, ураженням нирок, центральної нервової системи).

На питання про нинішнє самопочуття Голомши Бойченко відповів, що воно в нормі, хоча про всяк випадок робочий кабінет, де вже провели демеркурізацию, замгенпрокурора змінив на інший - свого старшого помічника. Зараз проводяться оперативно-слідчі заходи - встановлюють і допитують людей, які мали доступ в кабінет Голомши.

Замгенпрокурора не коментує версію про те, що з ним намагалися звести рахунки причетні до отруєння Ющенка.

"Версій може бути багато, але в даний момент говорити про них не доводиться, оскільки це зашкодить таємниці слідства", - заявив Бойченко.

За декілька днів до цих подій Голомша заявив про "серйозний прогрес в розслідуванні отруєння кандидата в Президенти Ющенка". Він підкреслив, що "в справі з"явилося дуже багато цікавого", проте ухилився від конкретизації, натякнувши, що "підопічні проявляють неймовірну активність, щоб розкрутити слідчо-оперативну групу", у зв"язку з чим "довелося сильно законспірувати її роботу". На уточнення, чи дізнаємося ми в 2008-му розгадку "діоксинової" історії, Голомша відповів: "Думаю, так. Я переконаний в успіху цієї роботи".

За матеріалами: "Сегодня", ForUm.

Зараз ви читаєте новину «Заступника Медведька намагалися отруїти через Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі