пʼятниця, 28 березня 2008 11:54

Заступник Шаповала подала на нього до суду

Заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна направила до окружного адміністративного суду Києва позов з вимогою визнати дії голови комісії Володимира Шаповала неправомірними.

Про це в п"ятницю повідомляє газета "Комерсант-Украина".

"Формулювання просте - визнати незаконним розпорядження глави Центрвиборчкому", - говорить Усенко-Чорна.

За її словами, позов був поданий 18 березня після того, як глава ЦВК розпорядився створити комісію з перевірки фактів перевищення службових повноважень і порушення етики заступником глави комісії Усенко-Чорною 17 березня.

"Попереднє засідання по розгляду позову було вже заплановане, але у зв"язку з тим, що голова виїхав у відрядження, воно було перенесене на 2 квітня", - повідомила Усенко-Чорна.

Не дивлячись на те що Усенко-Чорна судиться з Шаповалом, вона вважає, що ситуація в комісії нормалізувалася після того, як Центрвиборчком ухвалив рішення про реєстрацію 14 депутатів Київради.

"Звичайно, є окремі проблеми, але те, що ЦВК розглянула на засіданні це питання і ухвалила рішення відповідно до закону, свідчить про подолання кризи", - заявила вона.

В той же час представник президента в ЦВК Марина Ставнійчук не виключила, що президент може поставити питання про розпуск ЦВК.

"Вони (члени Центрвиборчкому) протягом року не виконували вимоги закону, а зараз починають бігати і писати листи (про необхідність звільнити главу ЦВК Володимира Шаповала) президентові! Якщо вони хочуть таким чином перекласти на нього відповідальність, то я скажу їм - цього не буде!", - заявила Ставнійчук.

Зараз ви читаєте новину «Заступник Шаповала подала на нього до суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі