четвер, 07 грудня 2017 15:22

Заступник Луценка зізнався у злочині (Аудіодоказ)

Заступник генерального прокурора Юрія Луценка 55-річний Юрій Столярчук зізнається, що впливає на суддів, аби ті прийняли правильне рішення. Ще до початку розгляду справи упевнено заявляє, яким буде вердикт суду.

  Заступник генерального прокурора Юрій Столярчук ще до початку судового розгляду упевнено заявляє, яким буде вердикт суду
Заступник генерального прокурора Юрій Столярчук ще до початку судового розгляду упевнено заявляє, яким буде вердикт суду

Один з керівників Генпрокуратури фактично визнав, що порушує ст. 6, 48 Закону України "Про судоустрій та статус суддів", згідно з якими "суди є незалежними від будь-якого незаконного впливу. Втручання у здійснення правосуддя, вплив на суд або суддів у будь-який спосіб, неповага до суду чи суддів, збирання, зберігання, використання і поширення інформації усно, письмово або в інший спосіб з метою дискредитації суду або впливу на безсторонність суду, заклики до невиконання судових рішень забороняються і мають наслідком відповідальність, установлену законом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заступник Луценка грубо втручається в слідство (ДОКУМЕНТИ)

"Окрім приписів законодавства про судоустрій та статус суддів Юрій Столярчук порушує норми Закону України "Про прокуратуру", Кодексу професійної етики та поведінки прокурорів", - каже адвокат Сергій Рохманов, який скаржився на дії заступника генпрокурора. - Це неприпустимо для будь-якого прокурора, а тим паче - для заступника генерального.

22 листопада 2017 року Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів аналізувала дії Юрія Столярчука. Оголосила йому догану за перевищення повноважень та незаконне втручання у діяльність прокурорів. За це підписались всі члени комісії - науковці, адвокати, та працівники прокуратури, деякі певним чином залежні від Столярчука.

Підставою для звернення стало незаконне закриття чиновником кримінального провадження відносно Оксани Валешинської – колишнього засновника та директора ТОВ "Партнер-агро", яке 2012 року заволоділо понад 1500 га землі на Миколаївщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бандити відновили грабіж врожаю на полях в Чаусово 2

Під час засідання Комісії заступник Юрій Столярчук відверто розкрив методи, які використовує, щоб добитися потрібного результату в судах імовірно в інтересах особи, яку та ж Генпрокуратура називає очільником злочинного угрупування.

"У ході засідання Комісії Столярчук, не маючи жодного відношення до цього кримінального провадження, багато разів зустрічався з Валешинською, замовляючи їй перепустки в Бюро перепусток Генпрокуратури. Що саме приносила йому Валешинська та в якій сумі, Столярчук не назвав, але стверджував, що все одно не допустить засудження Валешинської й навіть заявив, що він з метою розвалити справу навмисно повідомив про підозру судді Первомайського міськрайонного суду Закревському, який мав цю справу розглядати... Виявляється, кримінальне провадження відносно судді сфальсифікував Столярчук. І він не тільки цього не приховує, а навіть відверто хизується на засіданні Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів" - зазначив журналіст Володимир Бойко у своєму пості у Facebok.

У виступі заступника генпрокурора йшлося про голову Первомайського міськрайонного суду Миколаївської області Володимира Закревського, якому згідно повідомлень Генеральної прокуратури та миколаївських інтернет-видань вручили підозру за дорученням заступника Генерального прокурора. Підозру судді вручили напередодні судового засідання з розгляду кримінальної справи, де фігурує Оксана Валешинська.

ТОВ "Партнер-агро" називають активом злочинного угрупування Михайла Титова ("Мультика"). Нещодавно його арештували в результаті масштабної спецоперації силовиків.

Зараз ви читаєте новину «Заступник Луценка зізнався у злочині (Аудіодоказ)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі