середа, 06 грудня 2017 20:52

Заступник Луценка грубо втручається в слідство (ДОКУМЕНТИ)
7

Заступнику генерального прокурора Юрію Столярчуку оголосили догану
Ухвала Печерського районного суду міста Києва
Ухвала Печерського районного суду міста Києва
Ухвала Печерського районного суду міста Києва
Ухвала Печерського районного суду міста Києва

Заступник генерального прокурора України Юрія Луценка 55-річний Юрій Столярчук незаконно втручається у роботу прокурорів та слідчих. Перевищує службові повноваження, закриває кримінальне провадження проти особи, якій раніше сам же підписував підозру.

Перевищення повноважень заступника генпрокурора одноголосно підтвердили всі члени Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів, незаконне закриття кримінального провадження скасував Печерський районний суд Києва. Юрієві Столярчуку оголосили догану.

- Подібне рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів від 22 листопада - безпрецедентне, - каже адвокат Сергій Рохманов, який оскаржив дії заступника генпрокурора. - Бо члени Комісії - науковці, адвокати, та працівники прокуратури, деякі певним чином залежні від Столярчука. Але вони виявили мужність і оголосили догану заступнику Генпрокурора, хоча ми просили його звільнення.

Підставою для звернення адвоката до Комісії стало незаконне закриття Юрієм Столярчуком кримінального провадження відносно Оксани Валешинської – колишнього засновника та директора ТОВ "Партнер-агро", яке у 2012 році заволоділо понад 1500 гектарами земельних паїв на Миколаївщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бандити відновили грабіж врожаю на полях в Чаусово 2

Протиправність дій Юрія Столярчука у серпні 2017 року встановив слідчий суддя Печерського районного суду Києва Олег Білоцерківець. Він скасував рішення заступника генпрокурора як незаконне.

Восени 2016 року Юрій Столярчук підписав підозру Оксані Валешинській у вчиненні особливо тяжкого злочину за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу як одному з ключових організаторів та виконавців схеми позасудової конфіскації землі. Земельні паї, які перебували у приватній власності, у 2012 році без рішення суду було зараховано до державної власності розпорядженням голови Первомайської райдержадміністрації. Це рішення у квітні 2016 року скасував Президент України. Однак після зустрічей з Оксаною Валешинською Юрій Столярчук закрив проти неї кримінальне провадження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поранених під час нападу на фірму Корнацького людей виганяють з лікарні

- При чому закрив його всупереч позиції слідчих, прокурорів, - каже адвокат Сергій Рохманов. - Не маючи на те повноважень, бо такі рішення може приймати тільки прокурор-процесуальний керівник. Столярчук навіть не ознайомлювався із матеріалами провадження. Свої дії обґрунтував лише документами, які надала підозрювана.

ТОВ "Партнер-агро" називають активом злочинного угрупування Михайла Титова ("Мультика"). Нещодавно його арештували в результаті масштабної спецоперації силовиків.

Зараз ви читаєте новину «Заступник Луценка грубо втручається в слідство (ДОКУМЕНТИ)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі